lunes, 23 de noviembre de 2015

Enllaços a simuladors d'electrònica analògica i digital, software CAD per dibuixar circuits, esquemes, diagrames,...

Simuladors de circuits electrònics analògics i digitals, software CAD per dibuixar circuits, esquemes, diagrames,...:
Aquí disposam d'un llistat de simuladors per realitzar simulacions de circuits electrònics analògics i digitals. Els programes que permeten muntar circuits de portes lògiques i provar el seu funcionament, són els anomenats simuladors de portes lògiques o simuladors d'electrònica digital. A continuació diposarem de simuladors senzills que podem trobar per internet:

·Crocodile Clips V3.5:
És un simulador de sistemes i circuits de control en el que es pot dissenyar i provar els seus dissenys de circuits elèctrics, electrònics, mecànics i de control. També podem emprar portes lògiques per electrònica digital.


· DC/AC Virtual Lab:
Laboratori Virtual és un simulador en línia que és capaç de construir circuits DC / AC. Es pot construir circuits amb bateries, resistències, cables i altres components, a continuació, calcular volts, amperes, ohms entri en els nodes de components o connexions a la targeta. Té una demo gratuïta i online:
DC/AC Virtual Lab


· CircuitLab:
Aplicació que permet dissenyar circuits electrònics analògics i digitals de forma senzilla:
CircuitLab

·Ohm Zone:
Senzill simulador de circuits electrònics, on permet mesurar intensitat o voltatge en diferents punts i pot resultar útil per entendre la llei d'Ohm:
Ohm Zone

· Logic Lab:
Desenvolupat per Neuro Productions. Molt senzill, no necessita un aprenentatge previ,  ideal per muntar els teus circuits i provar el seu funcionament. No és necessari instal·lar cap programa, s'utilitza online:

· Logicly:
És un simulador molt intuïtiu creat per Josh Tynjala. Molt senzill d'utilitzar. Arrossega els components a l'àrea de treball, connecta'ls fent clic en els terminal i clica el botó play per comprovar el funcionament:

· Logic Gate Simulator:
És molt semblant al simulador Logicly. Ha estat creat per estudiants de la South Puget Sound Community College. És un programa d'escriptori, l'has de descarregar i instal·lar al teu ordinador (només diponible per a Windows):

· Simulador Digital virtual en protoboard:
És un programa per construir circuits digitals sobre un mòdul digital virtual (amb protoboard) a partir de models lògics de circuits integrats estàndards (família TTL LS) i d'aplicació específica (ASIC). Els circuits poden ser simulats en el mòdul digital directament i en alguns casos poden ser validats amb Escenaris Virtuals que representen a l'ambient on els circuits operaran. A més, els circuits fets poden ser emmagatzemats, recuperats i editats. El programa també proveeix Tutorials Interactius d'alguns circuits lògics típics, i molts d'ells inclouen descripcions VHDL. Aquest programari ha estat dissenyat per ser emprat com una eina d'ensenyament i aprenentatge del disseny digital i actualment està orientat a cursos bàsics o d'introducció als circuits digitals, tant en el nivell escolar com a universitari. El programa s'executa en MS Windows amb una resolució de pantalla d'almenys 1024 x 768. Aquesta versió del programa és gratuïta, de còpia i ús lliure.
Simulador Digital Virtual


·Logic Circuit Test:
És una aplicació que ens permet obtenir la taula de veritat d'un circuit lògic, i per tant, la seva funció lògica:
Logic Circuit Test

· Fritzing:
Fritzing és una iniciativa de programari de codi obert que fa que l'electrònica sigui accessible a qualsevol persona. Una eina de programari Arduino, fomentar un ecosistema creatiu que permet als usuaris documentar els seus prototips, compartir amb altres, ensenyar electrònica en un saló de classes, i el disseny i fabricació de PCB professionals.
Fritzing
· PSU Designer II:
PSU Dissenyador II està dissenyat per ajudar amb el disseny de fonts d'alimentació elèctrica, com sovint es troben en els amplificadors de tub.
PSU Designer II
· AACircuit:

AACircuit

· Logisim:
Eina de disseny i simulació de circuits lògics digitals. La seva intuïtiva interfície i el seu senzill simulador permeten aprendre amb facilitat els conceptes bàsics relacionats amb la lògica dels circuits digitals. Amb la capacitat de construir grans circuits a partir d'uns altres més simples, Logisim pot ser utilitzat per al disseny de CPUs al complet amb propòsits educatius.
Logisim

· ProfiCAD:
Està dissenyat per al dibuix de diagrames elèctrics i electrònics, esquemes, diagrames de circuits de control i també es pot utilitzar per a la pneumàtica, hidràulica i altres tipus de diagrames tècnics. S'ha de descarregar i instal·lar a l'ordinador. És de molt fàcil maneig:
https://es.proficad.com/

· KiCAD:
Suite per a la creació d'esquemes electrònics professionals i plaques de circuit imprès de fins a 32 capes de coure amb capes tècniques addicionals.

· FreePCB:
FreePCB és un editor de circuits impresos dissenyat per ser senzill d'aprendre i utilitzar. Encara que no disposa de traçat automàtic de circuits, permet crear fins a 8 capes de coure, dissenyar circuits de funs 60 x 60 polzades, disposa d'elements predisenyats i permet importar i exportar llistes PADS-PCB o arxius Gerber i Excellon.
http://www.freepcb.com/

· Quite Universal Circuit Simulator:
Eina que permet dissenyar circuits integrats de forma esquemàtica per comprovar el seu rendiment. Inclou una extensa base de dades de components (resistències, fonts de tensió, díodes, transistors, portes lògiques, LEDs, ponts, etc.), cadascun d'ells disposa de les seves propietats electròniques corresponents.
http://qucs.sourceforge.net/index.html

· Simulador digital senzill XTEC:

· CEDAR Logic Simulator:
CEDAR Logic Simulator és simulador lògic digital interactiu adequat per a l'ensenyament d'electrònica digital o simplement per provar els teus circuits o el dels exercicis de classe. Podràs experimentar amb portes lògiques, flip-flops, multiplexors, registres, memòries, etc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario